Wat kan ik er aan doen?

Handleiding woningverbetering

In de gemeente Leusden maakten ze voor bewoners een stapsgewijze aanpak voor woningverbetering. Deze houdt rekening met uw doelen. U kunt deze hier lezen: klik hier.

Bent u specifiek op zoek naar hoe uw spouwmuur beter te isoleren? Dan is deze publicatie daarvoor geschikt.

Collectief inkopen in de Slagenbuurt?

De intekenlijst voor collectieve inkopen Slagenbuurt staat hier voor u klaar. Inmiddels (2024) is deze activiteit afgerond. We verwachten in 2025 een nieuw ronde te organiseren.

Energiecoaches altijd dichtbij!

In Achterwillens wonen drie energiecoaches: u leest hier meer over hen.

Verbruikt u meer of minder gas en elektra dan uw buren?

We hebben (in 2020) een verbruiksoverzicht gemaakt over 2019 per postcode. Wij bewerkten de openbare data van Stedin tot dit overzicht. Intussen hebben we nu (2024)voor het gasverbruik een overzicht van de periode 2019-2023.

In het overzicht kunt u zien hoeveel de huizen in uw postcode gebied gemiddeld verbruiken. Uiteraard spelen type woning en individuele gezinssamenstelling een rol. Zit u boven het gemiddelde van uw straat, dan is het zeker tijd na te gaan denken: isolatie aanbrengen? Zonnepanelen plaatsen? Of een energiecoach inschakelen? Maar ook als u onder het gemiddelde van uw straat zit, is er geen reden tot achterover leunen. Binnenkort halen uw buren u in en heeft het zin alvast na te gaan denken over hoe u op den duur zonder aardgas verder kunt.

Staan uw radiatoren en CV-ketel goed afgesteld?

Uw installateur kan u daarover alles vertellen of u kunt ook zelf aan de slag.

Maatregelenmatrix verbeteringen woningen Slagenbuurt, Middenwillens, Oud-Achterwillens

In oktober 2020 is er een overzicht gemaakt van te nemen maatregelen om huizen in Achterwillens voor te bereiden op de energietransitie. Het gaat hierbij om de meest voorkomende typen woningen en maatregelen in de Slagenbuurt en Middenwillens. U kunt de maatregelen sorteren naar de mate van comfort verhoging, bijdrage CO2-vermindering en rendement op investering. U kunt het overzicht downloaden en inzien door hier te klikken.

Wilt u uw bouwtekening inzien? Dat kan via het Streekarchief Midden Holland in de Chocoladefabriek. Bij uw aanmelding voor een afspraak, heeft u wel het inventarisnummer nodig van de bouwtekening van uw woning. Die vindt u in deze lijst.