werkgroep BuurtWarmte Achterwillens

Achterwillens op weg naar aardgasvrij in 2040: wat betekent dat?

In de werkgroep BuurtWarmte Achterwillens werkt een aantal bewoners samen met de gemeente om onze wijk voor te bereiden op een toekomst zonder aardgas. We starten met het project BuurtWarmte Achterwillens. Daarin gaan we met inwoners, experts en de gemeente de mogelijkheden onderzoeken voor een aardgasvrij Achterwillens in 2040.

Het project BuurtWarmte Achterwillens

Van het gas af en dan Je huis op een andere manier verwarmen: het is best een lastige puzzel. leder huis en gezin is anders, dus hoe doen we dat? De werkgroep gaat onderzoeken welke oplossingen haalbaar, betaalbaar én gewenst zijn in onze wijk. In augustus 2023 hebben we besloten om de BuurtWarmteWijzer methode daarvoor in te zetten. Met een subsidie van de gemeente werd dat mogelijk.

Kijk op youtube naar een film van de makers van de BuurtWarmteWijzer.

De BuurtWarmteWijzer wanneer?

Op dit moment is de werkgroep bezig met de voorbereiding van bijeenkomsten, brieven aan de woningeigenaren, publicaties in lokaal nieuws, testen van de BuurtWarmteWijzer voor Achterwillens, leren hoe we met de gegevens kunnen werken enzovoorts. Midden september 2024 hoort u meer!

De BuurtWarmteWijzer voor jezelf!

In de BuurtWarmteWijzer vul je de kenmerken en het gebruik van je woning in. Met die gegevens berekent de BuurtWarmteWijzer waar je in jouw situatie de meeste warmte verliest. Vervolgens worden isolatie mogelijkheden en meerdere warmte-bronnen getoond met een schatting van de kosten. Die kun je onderling vergelijken en vervolgens kun je afwegen welke maatregelen het beste bij jouw situatie passen. We kunnen je daarbij helpen.

De BuurtWarmteWijzer voor de hele buurt!

De kenmerken en het gebruik van alle woningen in de wijk leiden tot een totaaloverzicht. Met dit overzicht kunnen we laten zien welke gezamenlijke oplossingen het meest geschikt lijken voor jouw buurt en de wijk als geheel. Die krijg je te zien in de BuurtWarmteWijzer. We bespreken ze met jou en de andere buurtbewoners in bijeenkomsten. Hoe meer huiseigenaren meedoen, hoe beter de oplossingen zijn.

Het resultaat?

Alle deelnemers kunnen tenslotte in de BuurtWarmteWijzer hun voorkeuren aangeven. Die voorkeuren gebruikt de gemeente Gouda bij het opstellen van een wijkuitvoeringsplan. Daarin staat hoe de gemeente samen met de bewoners onze wijk aardgasvrij wil maken.

De werkgroep BuurtWarmte Achterwillens blijft betrokken bij het maken van die plannen.

Veelgestelde vragen

Inschrijven

Schrijf je in en ontvang een mail als er een nieuw bericht is.

Loading

BuurtWarmte nieuws

Testers gezocht voor de BuurtWarmteWijzer App!

Achterwillens aan de slag met BuurtWarmteWijzer

Een warmtenet in onze wijk? Doe en denk met ons mee!

Achterwillens duurzaam op Duurzaamheidsmarkt 16 september

Warmtenetten, hoog, midden of laag temperatuur?

Voorbereiden op aardgasvrij: hoe ver bent u?