Collectieve inkoop isolatiemaatregelen in de Slagenbuurt

warmteverlieswoning

13 juni van 20.00 – 22.00 uur isolatie bijeenkomst in Vindingrijk.

Isoleren is hot. Daar kunnen we niet meer omheen. Signalen genoeg. Bijvoorbeeld overheidsmaatregelen om vanaf 2026 uitsluitend nog CV installaties toe te staan met een hybride warmtepomp. Enorme stijging van de energie prijzen en tot slot het terugdringen van het gebruik van aardgas. De gemeente Gouda heeft zich zelfs ten doel gesteld om in 2040 helemaal van het gas af te gaan. Het gaat ons allen aan. Isoleren van je woning verhoogt het wooncomfort en verlaagt soms fors het gasverbruik. Maar hoe doe je dat dan? En wellicht de belangrijkste vraag wat gaat het kosten? Er is veel heel veel informatie en de deskundigen rollebollen over elkaar heen. Hoog tijd om in actie te komen vinden wij van de werkgroep Energie uit Achterwillens. Hebt u plannen om uw woning te gaan isoleren of wilt u vooral meer weten hierover? We nodigen u als bewoners van de Slagenbuurt van harte uit voor de bijeenkomst van 13 juni in basisschool Vindingrijk (Heemraadslag 1). Aanvang 20.00 uur, vanaf 19.30 uur kunt u al binnenlopen. En hebt u al geïsoleerd dan zijn we vooral benieuwd naar uw ervaringen dus ook dan van harte welkom.

Wat kunt u verwachten?

De werkgroep Energie uit Achterwillens is in verschillende subgroepen aan het werk gegaan. We hebben oplossing gezocht en offertes opgevraagd voor isolatie van vloer, muren, dak, glas en deuren. Hieronder vindt u links met meer informatie per onderdeel. Verschillende bewoners hebben eerder aangegeven geïnteresseerd te zijn in collectieve aankoop. Ook hierover delen we informatie en kunt u zich aanmelden. Opgave voor deelname op 13 juni doet u door op deze link te klikken of door een e-mail te sturen naar energie@achterwillens.eu. Kan ook via het scannen van de QR-code.

Links naar meer informatie: (informatie dakisolatie toegevoegd 12 juni)

1 reactie

  1. […] heeft u hier kunnen lezen over de buurtbijeenkomst isoleren op maandag 13 juni in de school Vindingrijk. Wellicht heeft u ook de briefkaart in uw […]

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gezocht: ervaringen met plaatsen kunstofkozijnen

Testers gezocht voor de BuurtWarmteWijzer App!

Achterwillens aan de slag met BuurtWarmteWijzer

Een warmtenet in onze wijk? Doe en denk met ons mee!

Subsidiepot voor verduurzaming aangevuld!

Gratis Goudse energiecoach worden?

Achterwillens duurzaam op Duurzaamheidsmarkt 16 september

Reminder voordeur isolatie

Slimme buren werken samen

Collectieve inkoop deuren door Energiecoöperatie Gouda