Duurzame huizenroute  op 30 oktober en 6 november

NDHR-01-logo-2

Op zaterdag 30 oktober en 6 november vindt de nationale duurzame huizenroute plaats.Huiseigenaren in heel Nederland delen hun ervaring en stellen hun woning open voor bezoekers. Wil jij aan de slag om je woning energiezuinig te maken? Je kunt veel leren van anderen die al stappen hebben gezet. Of wil je zelf je verhaal delen met je buren? Dat kan dan ook door jouw huis aan te melden

Een mooi initiatief waarvoor we in Achterwillens graag aandacht vragen.De behoefte om te weten waarom en hoe je buren de duurzaamheid van hun huis hebben vergroot is groot in onze wijk. Dat hebben we als werkgroep Energie uit Achterwillens gemerkt tijdens de bewonersavonden. Je kunt veel leren van het verhaal van je buren om betrouwbare aanbieders te vinden en miskopen te voorkomen. Ook kan een gesprek met de buren de aanleiding zijn om een volgende stap samen te zetten Je kunt op twee manieren meedoen aan de duurzame huizenroute op 30 oktober en 6 november:

Gasloos pand uit 1753 in binnenstad Gouda

  1. Zelf gaan kijken bij huizen in de buurt

Als je op deze link klikt kun je ‘Gouda’ invullen en de aangemelde huizen en hun  maatregelen bekijken. Zo vind je daar een huis uit de binnenstad uit 1753 dat intussen aardgasvrij is gemaakt! Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor een bezoek aan het huis naar jouw keuze via deze link. Maar misschien ben jij trots op jouw aanpak of wil je graag uitleggen waar je op moet letten bij het kiezen van de maatregel die jij hebt genomen? In dat geval kun je:

  1. Jouw huis aanmelden voor de duurzame huizenroute

Je hoeft niet klaar te zijn met de verduurzaming van jouw huis. In Achterwillens kennen wij verhalen van bewoners die heel weloverwogen een warmtepomp hebben laten plaatsen. Of een bewoner die als hobby zelf warmtepompen uittest en zonnepanelen in combinatie met een warmtecollector (PVT). Maar ook een verhaal over het laten aanbrengen van dak- of muurisolatie of de keuze voor vloerisolatie is een reden om uw woning te plaatsen op deze site.

Je komt dan in de lijst van voorbeeldwoningen.Via e-mail krijg je dan  vragen van geïnteresseerden in jouw aanpak. Je bepaalt  zelf hoe en op welke tijdstippen je deelneemt. Als je geen bezoek in huis wilt, kun je bijvoorbeeld via zoom je verhaal delen en laten zien wat je hebt gedaan.

Wij zijn benieuwd naar alle ervaringen en voornemens, dus laat het ons weten via energie@achterwillens.eu

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gezocht: ervaringen met plaatsen kunstofkozijnen

Testers gezocht voor de BuurtWarmteWijzer App!

Achterwillens aan de slag met BuurtWarmteWijzer

Een warmtenet in onze wijk? Doe en denk met ons mee!

Subsidiepot voor verduurzaming aangevuld!

Gratis Goudse energiecoach worden?

Achterwillens duurzaam op Duurzaamheidsmarkt 16 september

Reminder voordeur isolatie

Slimme buren werken samen

Collectieve inkoop deuren door Energiecoöperatie Gouda