Geef uw reactie aan Gouda op de Transitie Visie Warmte

43FEE066-E24A-4DBE-BB89-144B4278FB6E

De gemeente Gouda heeft haar Transitievisie  Warmte (TVW)op maandag 12 juli bekend gemaakt. Een erg belangrijk document voor alle bewoners van de gemeente. De TVW kunt u lezen en of downloaden via de volgende link TVW. Het is een fors document van 65 pagina’s. Een kortere versie staat op de website van www.maakgoudaduurzaam.nl

Wat is de Transitievisie Warmte?

Dit plan beschrijft het wat, waarom, wanneer en hoe van de overgang naar andere, schone warmtebronnen. Gouda wordt CO2-neutraal en aardgasvrij. Tussen nu en 2040 is het plan dat  de hele stad overstapt op duurzame en schone warmte. Hoe gaat dat, waarom en wanneer? Dat staat in de Transitievisie Warmte en  is voor ons als bewoners van de wijk belangrijk om te weten.

Reageren?

Nog belangrijker is de gemeente Gouda te laten weten wat u van de plannen vindt. Dat kan tot en met 8 september. Informatie hierover treft u op zowel www.maakgoudaduurzaam.nl als op www.gouda.nl . U kunt tot en met woensdag 8 september uw persoonlijke mening/zienswijze indienen. Dat kan op de volgende manieren:

Digitaal via de pagina Zienswijze. Hier heeft u DigiD of eHerkenning voor nodig.
Schriftelijk door een brief te sturen aan het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Gouda, t.a.v. afdeling Ruimtelijk beleid en advies, postbus 1086, 2800 BB Gouda.
Mondeling via telefoonnummer 14 0182. U kunt vragen naar mevrouw E. ten Cate.

Opname van online presentatie

Tijdens een online informatieavond van maandag 12 juli, 19.30 – 21.30 uur kreeg je meer te weten over deze visie, wat dit voor jou als inwoner of ondernemer betekent en hoe je hierop kan reageren. De opgenomen avond is via deze hyperlink te zien: Klik hierop . Misschien heeft u de bijeenkomst zelf gevolgd. Verschillende leden van de Werkgroep Energie uit Achterwillens volgden de uitzending of hadden een actieve rol in de presentatie.

2 reacties

  1. Bart Been op 26 juli 2021 om 12:35 pm

    Gouda dient aan een Warmterotonde deel te nemen. In eerste aanleg restwarmte benutten uit het Rotterdamse havengebied. Als de warmteproductie daar afneemt omdat door de transitie daar het gebruik van fossiele brandstoffen minder wordt, dient te worden overgeschakeld op aardwarmte. Die is her en der in Zuid-Holland in ruime mate voorhanden.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gezocht: ervaringen met plaatsen kunstofkozijnen

Testers gezocht voor de BuurtWarmteWijzer App!

Achterwillens aan de slag met BuurtWarmteWijzer

Een warmtenet in onze wijk? Doe en denk met ons mee!

Subsidiepot voor verduurzaming aangevuld!

Gratis Goudse energiecoach worden?

Achterwillens duurzaam op Duurzaamheidsmarkt 16 september

Reminder voordeur isolatie

Slimme buren werken samen

Collectieve inkoop deuren door Energiecoöperatie Gouda