Gemeente licht warmtevisie toe op 12 juli 2021

Schermafbeelding 2021-07-02 om 13.51.13

Wilt u weten wat de gemeente van plan is hoe we van het aardgas af gaan? En wanneer dat dan is in uw buurt/straat? Op al uw vragen kunt u een antwoord krijgen op 12 juli van 19.30 tot 21.30 uur. U kunt zich voor deze avond aanmelden via deze link. Op deze avond legt de gemeente uit waarom Middenwillens West al in 2022, de Slagenbuurt en Oud-Achterwillens vanaf 2025, en de rest van de wijk daarna, zich definitief gaan voorbereiden op een andere warmtebron dan aardgas. Maar vooral ook hoe u nu al kunt beginnen met isolatiemaatregelen. Vanaf pagina 25 in deze publicatie vindt u de plannen voor de buurten in Achterwillens op hoofdlijnen. Deze plannen bespreekt en besluit de gemeenteraad dit najaar (2021).

Bewonersavonden voorjaar 2021

U bent ongetwijfeld op de hoogte van de noodzakelijke warmtetransitie via de bewonersavonden. De werkgroep Energie uit Achterwillens organiseerde er vier, dit voorjaar. Naar aanleiding van deze bijeenkomsten, bracht de werkgroep Energie uit Achterwillens een advies uit aan de gemeente om Achterwillens niet tot startbuurt aan te wijzen. Deze inbreng, maar ook die vanuit Plaswijck, Kort Haarlem/Kadebuurt, de Sport- en Molenbuurt, hebben de plannen die de gemeente had gewijzigd. Er wordt nu gestart met 2-3 verkenningsblokken. Geen hele wijk, maar een beperkt aantal buurten. B&W hebben gekozen om Middenwillens West als Verkenningsblok aan te wijzen./ De inschatting is dat daar binnenkort de CV-ketels aan het einde van hun levensduur komen en vervangen moeten. Hét moment om over te stappen op een al dan niet collectieve warmtepomp (en van het aardgas af te gaan). Dat is de belangrijke overweging.

B&W Gouda sturen eind juni warmtevisie aan gemeenteraad

B&W van Gouda hebben op 29 juni jongstleden een memo naar de gemeenteraad gestuurd. Daarin ontvouwen zij hun plannen. Een beleidsnotitie met een bijlage. Deze bijlage bevat een interessant advies voor andere warmtebronnen voor onze wijk (zie afbeeldingen hieronder). Na de informatie avond kunt u van 15 juli tot en met 8 september uw zienswijze inbrengen. Deze zal door de gemeenteraad meegenomen worden in de besluitvorming die in december 2021 wordt afgerond tot een besluit: de Transitie Visie Warmte 1.

 

 

De warmtevisie op hoofdlijnen voor Achterwillens

Onderstaande afbeeldingen uit de bijlage (vanaf pagina 25) van de Transitievisie Warmte geven in een notendop de warmtevisie op de belangrijkste buurten van de wijk Achterwillens.

Klik op afbeelding voor warmtevisie Slagenbuurt

Klik op afbeelding voor warmte visie Oud Achterwillens

Klik op afbeelding voor warmtevisie wethouder Venteweg

Klik op afbeelding voor warmtevisie Middenwillens

 

4 reacties

 1. […] Van 15 juli tot 8 september ligt het plan ter inzage en kunt u uw zienswijzen indienen bij de gemeente. De gemeenteraad buigt zich dit najaar over deze zienswijzen en het concept TVW. Uiterlijk in december neemt de raad een besluit over deze belangrijke aanpak van CO2-uitstootreductie in de bebouwde omgeving. Een uitgebreid bericht hierover met links naar de diverse documenten kunt u vinden op ons nieuwe subdomein bij deze website. […]

 2. M De Cock op 4 juli 2021 om 12:58 pm

  Ook reeds toegelicht bij aanmelding info avond:
  Wacht op technische ontwikkelingen i.p.v. voor de muziek uit te lopen met dit soort mega investeringen, zoals een warmtenet aanleggen en zeer grote aanpassingen in individuele woningen.
  Ga voor waterstof. Scheelt heel veel investering en bouwkundig aanpassen met alle rompslomp voor bewoners. Dat zal het draagvlak ook vergroten.
  Wie gaat de investeringen betalen?

 3. M De Cock op 4 juli 2021 om 1:01 pm

  “Na de informatie avond kunt u van 15 juli tot en met 8 september uw zienswijze inbrengen. ”
  Erg handig, maar niet heus, om dit in de zomervakantie periode te doen. Da is niemand hier mee bzig en heeft geen tijd/gelegenheid ivm vakantie.

 4. beheerder op 5 juli 2021 om 1:30 pm

  Waterstof is voorlopig nog geen reële optie voor bebouwde omgeving: https://www.trouw.nl/cs-b8a3c277

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Testers gezocht voor de BuurtWarmteWijzer App!

Achterwillens aan de slag met BuurtWarmteWijzer

Een warmtenet in onze wijk? Doe en denk met ons mee!

Subsidiepot voor verduurzaming aangevuld!

Gratis Goudse energiecoach worden?

Achterwillens duurzaam op Duurzaamheidsmarkt 16 september

Reminder voordeur isolatie

Slimme buren werken samen

Collectieve inkoop deuren door Energiecoöperatie Gouda

Termijn aanvraag subsidie voor isolatiemaatregelen naar 2 jaar.