Maandag 29 november informatieavond woningisolatie Slagenbuurt

De werkgroep Energie uit Achterwillens nodigt u van harte uit voor een avond vol informatie over woningisolatie voor de woningen in de Slagenbuurt. Vanaf 19.45 uur bent u welkom in de aula van Vindingrijk, de school tegen over de supermarkt in onze wijk. De informatieavond begint om 20.00 uur.

Mede van wegen de COVID maatregelen vragen we u voor deelname aan te melden door een e-mail te sturen naar: energie@achterwillens.eu .

Door het scannen van de QR code onder aan dit artikel kunt u zich ook aanmelden via het aanmeldingsformulier. Vanzelf houden we ons aan de dan geldende COVID maatregelen.

Wellicht heeft u plannen te gaan isoleren maar weet nog niet hoe of waar te beginnen? Welke maatregelen zijn geschikt voor mijn woning? Een kleine rondgang door de wijk bevestigde ook nog eens  dat er verschillende adviezen worden gegeven over bijvoorbeeld spouwmuur isolatie.  Daarnaast zijn er ook nog verschillende type woningen. Kortom voldoende aanleiding om een aantal deskundigen te raadplegen. Ook zijn er bewoners uit de wijk aanwezig die ervaringen met isolatie aan hun woning met ons gaan delen. Er is zelfs ook iemand aanwezig die destijds bij de bouw van onze wijk nauw betrokken is geweest. De deskundigen op het gebied van woningbouw worden aan een ‘diepte’-interview onderworpen waarbij ook aandacht wordt geschonken aan de verschillende type woningen. Vanzelf kunt u hen ook de nodige vragen stellen. Er zijn deze avond geen bedrijven aanwezig die isolatiemaatregelen aanbieden. Wellicht komt dat later. Een vervolg stap zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat we bij voldoende belangstelling opzoek gaan naar duurzame en betrouwbare ondernemers die collectief met ons aan de slag willen. Over woningisolatie is op het internet veel te vinden.  Zo kunt u zich voorbereiden op deze avond door bijvoorbeeld  de webinar te volgen over isolatie en ventilatie. De webinar kunt u vinden door te hier te klikken. Let wel dat deze ongeveer één uur duurt. Of u leest in deze brochure hoe isoleren en ventileren past in de aanpak naar een energiezuinige woning.

Graag tot ziens op 29 november. Maar wilt u zich dan wel eerst aanmelden alstublieft….

 

1 reactie

  1. Ies van der Werf op 13 november 2021 om 9:57 pm

    Een prima initiatief. Goede isolatie leidt tot verminderd energiegebruik en is dus goed voor het milieu en in nogal wat gevallen ook goed voor de portemonnee.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gezocht: ervaringen met plaatsen kunstofkozijnen

Testers gezocht voor de BuurtWarmteWijzer App!

Achterwillens aan de slag met BuurtWarmteWijzer

Een warmtenet in onze wijk? Doe en denk met ons mee!

Subsidiepot voor verduurzaming aangevuld!

Gratis Goudse energiecoach worden?

Achterwillens duurzaam op Duurzaamheidsmarkt 16 september

Reminder voordeur isolatie

Slimme buren werken samen

Collectieve inkoop deuren door Energiecoöperatie Gouda