Noteer 8 april: wordt Achterwillens startbuurt energietransitie?

Gisteravond , 23 februari, was de tweede informatie avond in Achterwillens over “Wat betekent het voor Achterwillens om verkenningsbuurt te zijn?“Dit was een herhaling vanwege de succesvolle avond een week eerder.  De, deze keer 26, aanwezige bewoners kregen van de werkgroep Energie uit Achterwillens en de gemeente Gouda de beschikbare antwoorden. Maar ook bleek dat er nog veel vragen te beantwoorden zijn. Zoals wat gaat het kosten en wie gaat dat betalen? Welke oplossingen zijn geschikt voor deze wijk en waarvoor kiezen we: individuele of collectieve oplossingen?

Over de mogelijke oplossingen en hoe we als bewoners gaan samenwerken komt in maart nog een extra avond. Zeker is dat op 8 april er een avond komt met een doorrekening (technisch/financieel) van een gemeenschappelijk warmtenet vergeleken met individuele oplossingen. En na 8 april gaan we in die maand als bewoners bespreken welke overwegingen we hebben om voor het een of het ander te kiezen. Want in mei/juni willen B&W van Gouda besluiten welke buurt(en) zij voorstellen aan de gemeenteraad om startbuurt te worden vanaf 1 januari 2022 in de energietransitie. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en heeft u dat nog niet eerder aangegeven? Stuur dan een e-mail naar energie@achterwillens.eu

4 gedachten over “Noteer 8 april: wordt Achterwillens startbuurt energietransitie?”

 1. Ik lees in bovenstaande tekst ‘of we voor het een of het ander gaan kiezen’. Ik denk dat het vrij staat om voor beide opties te kiezen, individueel èn gemeenschappelijk. Dat staat voor iedereen vrij lijkt mij?

  Beantwoorden
  • Uiteraard is iedereen vrij om te kiezen. Een collectieve oplossing raakt, ook uiteraard, steeds verder uit beeld naarmate meer bewoners voor een individuele oplossing kiezen. Het is daarom handig te beginnen bij de afwegingen die er zijn voor en tegen zowel de collectieve als de individuele oplossingen. Vandaar 8 april en de vervolgavond daarover.

   Beantwoorden
 2. Graag zou ik vernemen waar ik terecht kan voor individueel advies en een totaalplan voor mijn woning en de transitie. Hoe kunnen we anders de vergelijking collectief-individueel maken als we alleen maar de collectieve variant weten ?

  Beantwoorden

Plaats een reactie