Noteer 8 april: wordt Achterwillens startbuurt energietransitie?

Schermafbeelding 2021-02-23 om 20.12.19

Gisteravond , 23 februari, was de tweede informatie avond in Achterwillens over “Wat betekent het voor Achterwillens om verkenningsbuurt te zijn?“Dit was een herhaling vanwege de succesvolle avond een week eerder.  De, deze keer 26, aanwezige bewoners kregen van de werkgroep Energie uit Achterwillens en de gemeente Gouda de beschikbare antwoorden. Maar ook bleek dat er nog veel vragen te beantwoorden zijn. Zoals wat gaat het kosten en wie gaat dat betalen? Welke oplossingen zijn geschikt voor deze wijk en waarvoor kiezen we: individuele of collectieve oplossingen?

Over de mogelijke oplossingen en hoe we als bewoners gaan samenwerken komt in maart nog een extra avond. Zeker is dat op 8 april er een avond komt met een doorrekening (technisch/financieel) van een gemeenschappelijk warmtenet vergeleken met individuele oplossingen. En na 8 april gaan we in die maand als bewoners bespreken welke overwegingen we hebben om voor het een of het ander te kiezen. Want in mei/juni willen B&W van Gouda besluiten welke buurt(en) zij voorstellen aan de gemeenteraad om startbuurt te worden vanaf 1 januari 2022 in de energietransitie. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en heeft u dat nog niet eerder aangegeven? Stuur dan een e-mail naar energie@achterwillens.eu

4 reacties

 1. M. Kerklaan op 25 februari 2021 om 1:55 pm

  Ik lees in bovenstaande tekst ‘of we voor het een of het ander gaan kiezen’. Ik denk dat het vrij staat om voor beide opties te kiezen, individueel èn gemeenschappelijk. Dat staat voor iedereen vrij lijkt mij?

  • Gerard op 26 februari 2021 om 8:25 am

   Uiteraard is iedereen vrij om te kiezen. Een collectieve oplossing raakt, ook uiteraard, steeds verder uit beeld naarmate meer bewoners voor een individuele oplossing kiezen. Het is daarom handig te beginnen bij de afwegingen die er zijn voor en tegen zowel de collectieve als de individuele oplossingen. Vandaar 8 april en de vervolgavond daarover.

 2. W. van Zinderen op 26 februari 2021 om 10:20 am

  Graag zou ik vernemen waar ik terecht kan voor individueel advies en een totaalplan voor mijn woning en de transitie. Hoe kunnen we anders de vergelijking collectief-individueel maken als we alleen maar de collectieve variant weten ?

 3. Gerard op 26 februari 2021 om 10:43 am

  Op 8 april gaat het juist om de afweging tussen een collectief mogelijke oplossing voor de hele wijk in afweging met mogelijke individuele oplossingen op hoofdlijnen voor Achterwillens. Wilt u een gedetailleerd, op uw huis toegeschreven advies? Dan kunt u zich nu al aanmelden bij https://www.gouda.nl/direct-regelen/bouwen-en-ondernemen/verduurzamen/gratis-energie-advies

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Wel of geen aquathermie in Achterwillens?

Goudse subsidie bij waterzijdig inregelen vóór 14 november a.s.

Inschrijving isolatiemaatregelen Slagenbuurt bijna afgerond

Lezing en discussie over warmtepompen

Tot 1 juli inschrijven op isolatiemaatregelen Slagenbuurt!

Geslaagde bewonersavond isolatie Slagenbuurt

Collectieve inkoop deuren Slagenbuurt tot 10 juli!

Meer informatie over isolatie bijeenkomst op 13 juni in Vindingrijk.

Energieloket Driewegplein goed bezocht

Collectieve inkoop isolatiemaatregelen in de Slagenbuurt