PVT als geruisloze buitenunit warmtepomp?

79813BD0-5469-48EE-AB6E-A9AED65446B3

Op 13 september ‘s avonds organiseert de kennisgroep van www.energienetwerkgouda.nl een avond over PVT-panelen. Vlakbij voor bewoners Achterwillens: in de Bühne aan de Tristanstraat 18.

Van 20.00-22.00 uur bevragen aanwezige bewoners de uitvinders van PVT, het bedrijf van Triple Solar, op de gebruiksmogelijkheden van dit systeem. Individuele maar ook collectieve toepassingen, warmte-koude opslag en de mogelijkheden van het gebruik als geruisloze buitenunit van de warmtepomp. In verband met maximaal aantal deelnemers graag opgeven via deze link.

In het najaar brengt Triple Solar een oplossing voor een hybride warmtepomp, dus naast de cv ketel. Blokprojecten zijn inmiddels ook uitgevoerd, echter niet grootschalig met warmtenetten. De kracht van PVT is dat ook bij vorst warmte kan worden gewonnen, zodat opslagsystemen voor de koudste perioden niet nodig zijn. Echter, de combinatie met een groot warmtenet lijkt niet handig.

Henk van Heezick van Triple Solar komt ons informatie geven, zodat we naast aquathermie en zonthermische wartmeopwekking ook inzicht hebben in de mogelijkheden van PVT systemen. Voor het verkenningsblok Middenwillens lijkt PVT interessant.

PVT
De voorkant van Triple Solar PVT-panelen bestaat net als een standaard zonnepaneel uit fotovoltaïsche cellen (PV) die zonlicht omzetten in elektriciteit. De achterkant is een thermische wisselaar (T). Die zorgt samen met de stille water/water-warmtepomp voor verwarming en warm water. De PVT-panelen leveren (een deel van) de stroom die nodig is voor de warmtepomp en tevens zijn ze de omgevingsbron voor deze warmtepomp.
Kijk verder op hun site

 

Posted in

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gezocht: ervaringen met plaatsen kunstofkozijnen

Testers gezocht voor de BuurtWarmteWijzer App!

Achterwillens aan de slag met BuurtWarmteWijzer

Een warmtenet in onze wijk? Doe en denk met ons mee!

Subsidiepot voor verduurzaming aangevuld!

Gratis Goudse energiecoach worden?

Achterwillens duurzaam op Duurzaamheidsmarkt 16 september

Reminder voordeur isolatie

Slimme buren werken samen

Collectieve inkoop deuren door Energiecoöperatie Gouda