Samen Isolatie inkopen in de Slagenbuurt.

Op de bewonersavond van 29 november 2021 spraken we met de deelnemers af  een gezamenlijke inkoop isolatie te organiseren. We gaan inventariseren wie er mee zouden willen doen aan gezamenlijke inkopen om woningen in de Slagenbuurt beter te isoleren. Deze inventarisatie is uiteraard geen verplichting tot deelname.  Er werd die avond veel informatie en ervaringen gedeeld en, zoals een van de deelnemers liet weten “veel mythes werden ontrafeld”. Het gaat om verschillende manieren van Isoleren. Voorbeelden zijn vloer-, spouwmuur- of dakisolatie. Maar ook het vernieuwen van het dubbelglas voor HR++ of zelfs HR+++. Om HR+++ glas te plaatsen moeten wel de kozijnen in onze woningen ook vervangen worden. Het glas in de Slagenbuurt woningen is al ruim 30 jaar oud en isoleert minder dan het huidige vernieuwde HR++. Misschien heeft u deelgenomen aan de informatie avond over Isoleren en herkent u de informatie. Heeft u niet deelgenomen dan mag u binnen enkele dagen het verslag van de bijeenkomst hier op de website verwachten. Een korte impressie van de avond is eerder hier gepubliceerd. Heeft u vragen over de inventarisatie of anderszins over isoleren van uw woning stel dan uw vraag van een e-mail naar  energie@achterwillens.eu

De inventarisatie is bedoeld om in de werkgroep Energie uit Achterwillens te kunnen besluiten welke gezamenlijke inkoop we als eerste gaan oppakken. Gezamenlijk inkopen heeft verschillende voordelen. We zijn met meerdere deelnemers een interessante partij voor leveranciers. Vrijwel zeker is samen inkopen goedkoper. We kunnen daarbij ook aan leveranciers gezamenlijk voorwaarden stellen en garantie bepalingen afspreken. Het invullen van het formulier kost slechts enkele minuten. Doet u ook mee? Het formulier verschijnt door op deze link te drukken.

2 reacties

  1. W J Bakker, Leenmanslag 69 op 10 december 2021 om 10:59 pm

    Ik kan me niets indenken wat ik og moet isoleren aan mijn huis aan de Leenmanslag. Ik heb vloer, muur en dakisolatie, hr++glas. Voor een wijziging in de huisverwarming ben ik wel bereid tot gezamenlijke inkoop.

  2. beheerder op 12 december 2021 om 11:46 am

    Dat klopt voor de huizen in dat NO-deel van de Slagenbuurt. De gezamenlijke inkoop van warmtepompen pakt de werkgroep Energie uit Achterwillens naar verwachting op in samenhang met de verkenningsbuurt Middenwillens West. Daar start de gemeente Gouda met bewoners vanaf 2022 een wijkuitvoeringsplan om van het aardgas af te komen. Dat loopt drie jaar vooruit op dat proces in de Slagenbuurt (start 2025). Wij kennen echter ook ervaringen van medebewoners in uw deel Slagenbuurt die vorig jaar nog uitvoerig uitgezocht hebben wat de beste nieuwe warmtebron voor hun woning is.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gezocht: ervaringen met plaatsen kunstofkozijnen

Testers gezocht voor de BuurtWarmteWijzer App!

Achterwillens aan de slag met BuurtWarmteWijzer

Een warmtenet in onze wijk? Doe en denk met ons mee!

Subsidiepot voor verduurzaming aangevuld!

Gratis Goudse energiecoach worden?

Achterwillens duurzaam op Duurzaamheidsmarkt 16 september

Reminder voordeur isolatie

Slimme buren werken samen

Collectieve inkoop deuren door Energiecoöperatie Gouda