Subsidiepot voor verduurzaming aangevuld!

Schermafbeelding 2022-02-16 om 11.18.20

Onderstaand artikel is afkomstig van de website van Vereniging Eigen Huis.

Het demissionair kabinet stopt extra geld in de pot met subsidies voor huiseigenaren die hun woning verduurzamen. Het gaat om een bedrag van € 210 miljoen. Vereniging Eigen Huis waarschuwde onlangs dat de subsidiepot leeg dreigde te raken en riep op deze aan te vullen. Zij is blij dat het kabinet dit heeft gedaan.

De regering maakte de maatregel vrijdag 22 september bekend in de Staatscourant. Het gaat om de zogenoemde ISDE-subsidie voor huiseigenaren die bijvoorbeeld een warmtepomp of isolatie nemen. Met de verhoging komt het totale beschikbare bedrag over dit jaar op € 560 miljoen. Maud Weide, belangenbehartiger bij Vereniging Eigen Huis: “Dit is goed nieuws. Deze verhoging was nodig zodat alle huiseigenaren die hebben verduurzaamd of binnenkort gaan verduurzamen dit jaar nog subsidie kunnen aanvragen.”

Voorwaarden 2024

Het kabinet maakt in de loop van het najaar de voorwaarden voor het aanvragen van de subsidie in 2024 bekend. Momenteel kunnen huiseigenaren een aanvraag doen tot twee jaar na uitvoering van verduurzamingsmaatregelen en kunnen zij subsidie aanvragen wanneer zij één maatregel nemen. Vereniging Eigen Huis wil dat dit volgend jaar zo blijft.

Neem je meer dan  één isolatie maatregel dan betekent dat soms een verdubbeling van het toe te kennen subsidie bedrag (redactie)

Daarnaast vindt de vereniging dat de financiële drempel tot verduurzaming voor huishoudens met een kleine beurs moet worden verlaagd. Zij pleit daarom voor een vouchersysteem waarmee huiseigenaren vooraf in plaats van achteraf subsidie kunnen krijgen. Ook pleit de vereniging voor een subsidie voor kozijnen bij vervanging van het glas en voor het volledig subsidiëren van maatregelen voor natuurinclusief isoleren. Daarnaast moet het makkelijker worden om subsidie aan te vragen en moet er altijd voldoende geld in de subsidiepot zitten.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Testers gezocht voor de BuurtWarmteWijzer App!

Achterwillens aan de slag met BuurtWarmteWijzer

Een warmtenet in onze wijk? Doe en denk met ons mee!

Subsidiepot voor verduurzaming aangevuld!

Gratis Goudse energiecoach worden?

Achterwillens duurzaam op Duurzaamheidsmarkt 16 september

Reminder voordeur isolatie

Slimme buren werken samen

Collectieve inkoop deuren door Energiecoöperatie Gouda

Termijn aanvraag subsidie voor isolatiemaatregelen naar 2 jaar.