Termijn aanvraag subsidie voor isolatiemaatregelen naar 2 jaar.

subsidie

Goed nieuws voor huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen. Met ingang van 2023 krijgen zij 24 maanden de tijd om een subsidieaanvraag in te dienen. Deze maatregel gaat ook gelden voor huiseigenaren die na 1 januari 2022 een isolatiemaatregel hebben genomen. Vereniging Eigen Huis drong lange tijd aan op deze verlenging vanwege de toenemende schaarste en is blij met het behaalde resultaat. Er is veel informatie over subsidieregelingen te vinden op het internet. Op deze website van het RVO en die van de Vereniging Eigen Huis vindt u informatie en laatste ontwikkelingen op het gebied van verduurzamingssubsidie.

Vanaf 1 januari 2023 wijzigen dus de regels voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Huiseigenaren krijgen vanaf die datum onder andere langer de tijd om een subsidieaanvraag in te dienen. In 2022 kregen huiseigenaren 30 % subsidie wanneer er binnen een jaar twee isolatiemaatregelen werden genomen of wanneer er gekozen werd voor een isolatiemaatregel in combinatie met een warmtepomp. Huiseigenaren die hun huis isoleerden en daarnaast een warmtepomp wilden aanschaffen kwamen echter in de knel, doordat de warmtepompen vanwege schaarste niet binnen een jaar geleverd konden worden. Vereniging Eigen Huis kreeg hierover veel telefoontjes van verontruste leden en pleitte bij het kabinet voor een verlengingstermijn van de subsidieaanvraag. De vereniging wil dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van de subsidieregeling. Het kabinet is hier nu in meegegaan, vanaf januari 2023 krijgt een woningeigenaar 24 maanden de tijd om twee isolatiemaatregelen uit te voeren en hiervoor subsidie aan te vragen, dit geldt ook voor maatregelen die genomen zijn vanaf 1 januari 2022.

Wat verandert er nog meer?
Vanaf januari 2023 kunnen huiseigenaren ook subsidie aanvragen wanneer ze één isolatiemaatregel uitvoerden. Dit geldt ook voor maatregelen die zijn uitgevoerd na 2 april 2022. Hiervoor krijgen ze 15 % subsidie. Vereniging Eigen Huis pleitte hier ook lange tijd voor. Het isoleren van de woning, ook met één maatregel, heeft direct effect op het energieverbruik en zorgt voor een daling van de energierekening.

Vereniging van Eigenaren
Ook appartementseigenaren in VvE’s kunnen subsidie aanvragen voor verduurzamingsmaatregelen. Ze kunnen hiervoor in 2023 gebruik maken van Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen (SVVE) en de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE).

Meer informatie
Voor meer informatie over de wijzigingen van de subsidies en het aanvragen, kijk op de subsidiepagina van de Vereniging Eigen huis. Ook bij de werkgroep Energie uit Achterwillens kunt u terecht met vragen over isolatie maatregelen aan uw woning. Heeft u vragen, tips  of ervaringen met isolatiemaatregelen stuur dan een e-mail naar energie@achterwillens.eu

Posted in

2 reacties

  1. Nel van Welie op 12 januari 2023 om 9:59 pm

    Bedankt voor de info

    • Hugo op 15 januari 2023 om 9:03 pm

      Graag gedaan, altijd leuk een positieve reactie te ontvangen.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gezocht: ervaringen met plaatsen kunstofkozijnen

Testers gezocht voor de BuurtWarmteWijzer App!

Achterwillens aan de slag met BuurtWarmteWijzer

Een warmtenet in onze wijk? Doe en denk met ons mee!

Subsidiepot voor verduurzaming aangevuld!

Gratis Goudse energiecoach worden?

Achterwillens duurzaam op Duurzaamheidsmarkt 16 september

Reminder voordeur isolatie

Slimme buren werken samen

Collectieve inkoop deuren door Energiecoöperatie Gouda