“Veel mythes ontrafeld”

IMG_1667

Zo typeerde 1 van de ruim vijftig deelnemers de avond over isolatie van woningen in de Slagenbuurt. Op 29 november vond deze avond van de werkgroep Energie uit Achterwillens online plaats. Doel was om geïnteresseerde bewoners kennis te laten delen en op weg te helpen met de  aanpak van de isolatie van hun woningen: individueel en/of collectief.

Deskundige en werkgroeplid Marleen bestudeert bouwtekening in het Streekarchief.

Naast inhoudelijk deskundigen met ‘up to date’ kennis over theorie en praktijk van isoleren, deed een bewoner mee die destijds bij de bouw van de wijk  in de jaren ’80 uitvoerder was. Ook vertelden bewoners van de Drossaardslag over de uitkomsten van hun onderzoek naar wat voor hun woning de beste oplossingen zijn. Een concreet resultaat is dat de  gevel- en vloerisolatie afgelopen week bij deze woningen zijn aangebracht.

De werkgroep is blij met de deelname aan de bijeenkomst.  De plezierige uitwisseling en de goede voornemens van bewoners om met isolatie aan de slag te gaan stemmen tot tevredenheid.

Op dit moment werken de leden van de werkgroep aan:

  • een verslag met de inhoud van wat besproken is en een voorstel voor het vervolg;
  • een voorzet om te komen tot collectieve inkoop van isolatie maatregelen;
  • een inventarisatie onder wijkbewoners naar de belangstelling voor deelname aan een collectief  inkooptraject voor één of meerdere vormen van isolatie;
  • we bereiden een vergelijkbare avond voor waar we de woningen uit oud-Achterwillens en de slagenbuurt centraal stellen qua isolatie mogelijkheden.

Wilt u alvast nadenken over de hoofdlijnen van uw isolatie ‘programma’, dan vindt u onder deze link  een mooie publicatie daarover; deze is in oktober uitgebracht door de gemeente Leusden.

Bouwkundige staat

Isolatiewaarde systeemvloer is al minimaal 2,7 R

Alle verbetermaatregelen beginnen bij kennis van de bouwkundige staat van uw woning.

Wanneer u de bouwtekeningen van uw woning zelf niet (meer)  heeft, dan zijn deze in te zien op het streekarchief Midden-Holland in de Chocoladefabriek. Daarvoor is het handig als u het inventarisnummer van de bouwvergunning in het archief kent. Onder deze link hebben wij voor u een lijst van de inventarisnummers verzameld; deze zijn gesorteerd naar de straatnamen en nummers uit de Slagenbuurt die in het archief voor handen zijn. In het archief kunt u de tekeningen bekijken en/of daar foto’s van maken.

U bent uiteraard welkom om actief mee te gaan doen aan onze werkgroep: stuur daartoe een email naar energie@achterwillens.eu. Vele handen maken licht werk.

Doorsnede aansluiting dak op gevel Slagenbuurt

 

 

Posted in

1 reactie

  1. […] van de bijeenkomst hier op de website verwachten. Een korte impressie van de avond is eerder hier gepubliceerd. Heeft u vragen over de inventarisatie of anderszins over isoleren van uw woning stel […]

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gezocht: ervaringen met plaatsen kunstofkozijnen

Testers gezocht voor de BuurtWarmteWijzer App!

Achterwillens aan de slag met BuurtWarmteWijzer

Een warmtenet in onze wijk? Doe en denk met ons mee!

Subsidiepot voor verduurzaming aangevuld!

Gratis Goudse energiecoach worden?

Achterwillens duurzaam op Duurzaamheidsmarkt 16 september

Reminder voordeur isolatie

Slimme buren werken samen

Collectieve inkoop deuren door Energiecoöperatie Gouda