“Zon op dak”: 649 zonnepanelen op de Goudse Manege

Panorama overzicht

Op het dak van de Goudse Manege zijn maar liefst 649 zonnepanelen geïnstalleerd. De verwachte jaaropbrengst van deze panelen van elk 400 Wph bedraagt ca 260.000 kWh. Wanneer eind augustus de aansluiting op het netwerk van STEDIN is gerealiseerd voorziet de manage dus niet alleen in de eigen energie behoefte van momenteel zo’n 55.000 KWh per jaar.
[smartslider3 slider=”7″]

 

Wilfred Franken, mede-eigenaar van de Goudse Manege, koos voor een kapitaalkrachtige investeerder om de installatie te laten ontwikkelen. Voor het verhuur van het dak sloot de Goudse Manege een contract af voor de duur van 15 jaar. Door de financiële afspraken in dit contract was het tevens mogelijk het dak van het restaurant van de manege te renoveren en te verduurzamen. Daardoor kan de Goudse Manege nu al genieten van het toegenomen comfort en een lagere energierekening in de komende winters. Zo levert deze ondernemer een mooi voorbeeld in het Goudse voor de aanpak “Zon op dak” voor andere bedrijven en gemeentelijk vastgoed. Daarnaast laat dit initiatief zien dat een middelgroot project voor het opwekken van elektra, in dit geval voor zo’n 85 huishoudens, met betrokken bedrijfsleven en Stedin mogelijk is. Stedin, de netwerkbeheerder, zorgde voor de bekabeling tussen het Gloriantplantsoen en de Goudse Manege.

Kortom een mooi initiatief dat bijdraagt aan de reductie van CO2. De werkgroep Energie uit Achterwillens hoopt dat het maximaal leggen van zonnepanelen verder navolging krijgt bij zowel ondernemers, woningbouwcoöperaties en wijkbewoners. De werkgroep zet zich in om deze en andere maatregelen te stimuleren en waar mogelijk te ondersteunen bijvoorbeeld op het dak van basisschool Vindingrijk, de graaf Jan van Nassauschool en het vastgoed van Mozaiek Wonen en WoonPartners.

 

Posted in

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gezocht: ervaringen met plaatsen kunstofkozijnen

Testers gezocht voor de BuurtWarmteWijzer App!

Achterwillens aan de slag met BuurtWarmteWijzer

Een warmtenet in onze wijk? Doe en denk met ons mee!

Subsidiepot voor verduurzaming aangevuld!

Gratis Goudse energiecoach worden?

Achterwillens duurzaam op Duurzaamheidsmarkt 16 september

Reminder voordeur isolatie

Slimme buren werken samen

Collectieve inkoop deuren door Energiecoöperatie Gouda